Δημοπρατείται το γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό – Δύο ακόμα διαγωνισμοί 100 εκατ. ευρώ για υποδομές-αναπλάσεις

Μακέτα από το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό - Πηγή: Δήμος Αθηναίων

Θέμα ημερών είναι πλέον η προκήρυξη για την κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων του Δήμου Αθηναίων, Βασίλη Αξιώτη, τα πάντα έχουν δρομολογηθεί και πλέον αυτό που απομένει είναι να δημοσιοποιηθεί ο διαγωνισμός. Παράλληλα προετοιμάζεται και ο διπλός διαγωνισμός για τα έργα ανάπλασης στην περιοχή ύψους 100 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει στο ypodomes.com, το έργο για το γήπεδο είναι κόστους 125 εκατ. ευρώ και η υποβολή των φακέλων από τις τεχνικές εταιρείες θα γίνει σε προθεσμία 55 ημερών, δηλαδή κάπου μέσα στον  Ιανουάριο του 2023. Από τα χρήματα αυτά τα 115 εκατ. ευρώ αφορούν το γήπεδο και τα υπόλοιπα δύο σημαντικά συνοδά έργα:

-Το πρώτο έργο αφορά πεζογέφυρα που θα κατασκευαστεί, για να “συνδεθεί” το ποδοσφαιρικό γήπεδο με την εξέδρα των φιλοξενουμένων φιλάθλων και θα αφορά το 3% επί του συνόλου του κόστους, ήτοι 3.750.000 ευρώ.

 -Το δεύτερο έργο, αφορά μία μικρή υπογειοποίηση που θα γίνει ως συνοδευτικό έργο, δίπλα στο Μετρό (Στάση “Ελαιώνας”) ούτως ώστε να διευκολυνθεί η πρόσβαση προς το ποδοσφαιρικό γήπεδo. Αυτό θα αφορά το 5% επί του συνόλου του κόστους, δηλαδή 6.250.000 ευρώ.

Άλλωστε όπως είχε αναφέρει το ypodomes.com προ ημερών έχουν εγκριθεί οι περιβαλλοντικοί όροι, σημείο κλειδί για την υλοποίηση της μεγάλης αυτής αθλητικής υποδομής.

Στην προετοιμασία του έργου υπήρξε, όπως σημειώνει ο κ.Αξιώτης, αγαστή συνεργασία με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την μελέτη κυκλοφοριακών επιπτώσεων αλλά και την τροποποίηση της ΜΠΕ.

Η χρηματοδότηση για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού γίνεται από δυο μέρη. Για τα 115 εκατ. ευρώ έχουν δεσμευτεί πόροι του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και για τα επιπλέον 10 εκατ. ευρώ υπάρχει εγκεκριμένη χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Comments are closed.