Σιδηρόδρομος: Υπογράφεται η σύμβαση ηλεκτροκίνησης στο τμήμα Λάρισα-Βόλος

Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Canva Pro

Αύριο 4/5/2022 θα πέσουν οι πολυαναμενόμενες υπογραφές για την σύμβαση ηλεκτροκίνησης της σιδηροδρομικής γραμμής Λάρισα-Βόλος. Ο διαγωνισμός της ΕΡΓΟΣΕ που έχει ξεκινήσει από πέρυσι είναι ολοκληρωμένος και έχει περάσει και από τη Βουλή εδώ και καιρό.

Τον Μάρτιο ολοκληρώθηκε και ο σχετικός έλεγχος για την συμμετοχή των εταιρειών για τα Η/Μ του έργου και πλέον το έργο αύριο θαα τεθεί σε κατασκευαστικούς ρυθμούς.

Να θυμίσουμε πως το έργο ηλεκτροκίνησης μεταξύ των δύο Θεσσαλικών πόλεων θεωρείται εξαιρετικά σημαντικό καθώς θα αναβαθμίσει την πόλη του Βόλου και θα μπορούν να κυκλοφορούν ηλεκτροκίνητα τρένα, να βελτιωθούν οι συνθήκες ασφάλειας, ταχύτητας και εμπειρίας των επιβατών.

Ανάδοχος του έργου είναι η ΙΝΤΡΑΚΑΤ που έδωσε έκπτωση 37,19% στον διαγωνισμό της 1ης Φεβρουαρίου 2021. Είναι το πρώτο μεγάλο σιδηροδρομικό έργο που ξεκινά την τρέχουσα δεκαετία και αφορά μάλιστα μια περιφερειακή γραμμή μεγάλης αξίας.

Το αρχικό κόστος του έργου ήταν με ΦΠΑ 82,89 εκατ.ευρώ (66,84 εκατ.ευρώ χωρίς ΦΠΑ). Τα έργα έχει εκτιμηθεί ότι θα διαρκέσουν 36 μήνες και αν δεν έχουμε καθυστερήσεις κατά τη διάρκεια κατασκευής, η γραμμή θα μπορέσει να ηλεκτριστεί το 2025.

Comments are closed.