Στην Αθήνα ο πρώτος Μετροπόντικας της Γραμμής 4 του Μετρό – Η πορεία στο υπέδαφος της πόλης

Σήραγγα του Μετρό της Αθήνας στο σταθμό Πειραιά - Πηγή: ypodomes.com

Στην Αθήνα βρίσκεται ο πρώτος από τους δύο μετροπόντικες που θα διανοίξουν τη σήραγγα της νέας γραμμής 4 στην Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα τα κομμάτια του μηχανήματος έχουν φτάσει στο λιμάνι του Πειραιά και τις επόμενες ημέρες σε συνεννόηση με την Αττικό Μετρό, θα ξεκινήσει με ειδικά φορτηγά η μεταφορά τους στο φρεάρ ΚΑΤΕΧΑΚΗ.

Ο χώρος εκεί είναι έτοιμος να υποδεχθεί το βαρύ μηχάνημα. Στη συνέχεια θα ξεκινήσει η συναρμολόγηση του η οποία προβλέπεται να διαρκέσει περίπου μέχρι τις γιορτές. Στόχος της κοινοπραξίας είναι να ξεκινήσει το ταξίδι του μετροπόντικα στις αρχές του έτους, ιδανικά τον Ιανουάριο. Εδώ είμαστε εντός χρονοδιαγράμματος καθώς και σε προ καιρού δηλώσεις του ο υπουργός ΥΠΟΜΕ, Κώστας Καραμανλής, είχε μιλήσει για εκκίνηση της διάνοιξης τις αρχές του 2023.

Ο δεύτερος μετροπόντικας βρίσκεται στο εργοστάσιο της Γερμανίας, πλήρως συναρμολογημένος και σε διαδικασία συντήρησης. Το σημείο κλειδί για να αποσυναρμολογηθεί και να ξεκινήσει το ταξίδι του με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά είναι να αποδοθεί στην κοινοπραξία κατασκευής ο χώρος υποδοχής του μηχανήματος στο εργοτάξιο του ΑΛΣΟΥΣ ΒΕΙΚΟΥ.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές αυτό θα γίνει εντός Οκτωβρίου. Στη συνέχεια θα χρειαστεί να ξεκινήσουν εκσκαφές που θα κάνουν δυνατή την μεταφορά του αποσυναρμολογημένου μηχανήματος και κατόπιν να γίνει η συναρμολόγηση και θέση σε εκκίνηση και του δεύτερου μηχανήματος. Η έναρξη του ταξιδιού του δεύτερου μετροπόντικα τοποθετείται την Άνοιξη.

Comments are closed.