Πως τρέχουν τα μεγάλα έργα 250 εκατ. ευρώ στην Αθήνα – Η προσπάθεια, τα παράδοξα και η αναβάθμιση της πόλης

Έργα του Δήμου Αθηναίων - Φωτό: Δήμος Αθηναίων

Με ένα μεγάλο τεχνικό πρόγραμμα 250 εκατ. ευρώ, ο Δήμος Αθηναίων κάνει μια μεγάλη προσπάθεια ανασυγκρότησης της εικόνας της πόλης. Η κακή εικόνα που παρουσίαζε η πρωτεύουσα ύστερα από μια δεκαετία κρίσης ήταν αποτυπωμένη σχεδόν σε κάθε γειτονιά. Η απουσία συστηματικών παρεμβάσεων κατά την προηγούμενη δεκαετία υποβάθμισε την εικόνα της πόλης και την άφησε αρκετά πίσω σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές. Παράλληλα άλλα 230 εκατ. ευρώ επενδύονται για την ανάπλαση της περιοχής του Βοτανικού και της κατασκευής του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού.

Στα έργα του Δήμου συναντά κανείς παράδοξα από προγενέστερες περιόδους όπως η απουσία βασικών υποδομών απορροής ομβρίων, απουσία έστω τυπικών πεζοδρομίων και αντιπλημμυρικών έργων στο κεντρικότερο σημείο της χώρας.

“Στο Δήμο γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια εδώ και τρία χρόνια μέσα από έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα και παράλληλα αλλάζουν την εικόνα της πόλης” σημειώνει στο ypodomes.com o αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμουν Αθηναίων, Βασίλης Αξιώτης. Όπως σημειώνει “έχουμε καταφέρει να έχουμε ετήσιες απορροφήσεις 30 εκατ.ευρώ, αριθμός ρεκόρ για τον Δήμο μέσα από το τεχνικό πρόγραμμα των 250 εκατ. ευρώ που υλοποιούμε. Γίνεται μια συστηματική προσπάθεια αξιοποιώντας κάθε δυνατό μέσο που διαθέτουμε”.

Comments are closed.